BUILCO

LOXONE AUTOMATISATIE

Uw nieuwbouwwoning, renovatieproject, bedrijfsgebouw of kantoor automatiseren met LOXONE, het is onze passie. Een LOXONE-systeem zorgt voor een goede en energie-efficiënte samenwerking tussen alle technieken aanwezig in uw woning. Dit systeem biedt veel meer dan enkele schakelaars en een verlichtingssturing.


Een LOXONE-systeem zorgt voor een totaalpakket. Denk maar aan een automatische lichtregeling, klimaatregeling, muziek, toegangscontrole, inbraakdetectie, waterlekdetectie, branddetectie, aanwezigheidsdetectie, zwembadsturing, energiebeheer, aansturing van uw laadpaal, thuisbatterij... 


Zoals u al aanvoelt, zijn er enorm veel mogelijkheden met dit systeem. Graag geven wij u hieronder al een klein voorsmaakje van de mogelijkheden. 

Samen werken we naar een oplossing op maat voor uw project!


Neem snel contact op en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een

LOXONE-automatisatie via BUILCO.

LOXONE, 50.000 handelingen minder per jaar

Een kleine greep uit de mogelijkheden van LOXONE

LICHTSTURING


Als u een ruimte binnenwandelt, zal dankzij de aanwezigheidsmelder de verlichting in de gewenste sfeer geactiveerd worden. Loopt u bijvoorbeeld 's avonds in uw nachthal, dan wenst u vaak helder licht. Gedurende de nacht even een glaasje water halen? Dan zal de verlichting, in de ruimtes waar u passeert, gedimd worden. Overdag zal de verlichting enkel geactiveerd worden als de gewenste lichtwaarde niet gehaald wordt. 


Wilt u graag TV-kijken of komen er vrienden op bezoek? Via een eenvoudige tik op de Loxone Touch past u de verlichting aan naar uw favoriete sfeer.


Op jouw kantoor wilt u graag een constante lichtinval op uw bureau om goed te kunnen werken. Loxone voorziet net zoveel kunstlicht, zodat de lichtinval op uw bureau onveranderd blijft en anticipeert op het natuurlijk licht dat op dat moment binnenvalt.


Bedieningsmogelijkheden

 • Indien nodig, wordt uw verlichting automatisch geactiveerd via de Loxone aanwezigheidsmelder.
 • Manueel kan u steeds de verlichting uitschakelen of uw gewenste lichtsfeer selecteren via de Loxone Touch.
 • Thuis of vanop afstand uw verlichting sturen, kan steeds via de handige Loxone app.
 • Bent u op reis? Loxone simuleert uw aanwezigheid!

RUIMTEREGELING


Dankzij Loxone is het in elke ruimte steeds het gewenste klimaat. Via de Loxone app kan u per ruimte de gewenste comforttemperatuur instellen voor een gewenste periode.

Zo wenst u bijvoorbeeld dat de temperatuur in uw badkamer 23°C bedraagt, maar dit enkel in de ochtend. Terwijl het in de leefruimte maar vanaf 18u verwarmd moet worden tot 21°C.


Dankzij deze individuele ruimtesturing maken we komaf met energieverspillen. Enkel de ruimtes waar het moet verwarmd of gekoeld worden, zullen ook effectief aangestuurd worden.


Maar hoe werkt dit nu? In elke schakelaar van Loxone is een temperatuursensor ingewerkt. Hierdoor hebben we dus in elke ruimte ook een thermostaat!

Blijf je 's avonds langer in je leefruimte dan je temperatuursregeling is ingesteld? Dankzij de aanwezigheidssensor zal de comfortperiode verlengd worden tot je de ruimte verlaat.


Bedieningsmogelijkheden

 • Instellen van de ruimteregeling kan via de handige app van Loxone. Deze is verkrijgbaar voor Android, iOS en Windows.

AUTOMATISCHE ZONWERING


De automatische zonwering zorgt voor optimaal comfort in uw gebouw.


7u30 - Om u zachtjes uit dromenland te halen, laat uw zonwering de ochtendzon voorzichtig schijnen in uw slaapkamer. Als iedereen wakker is, dan gaat de zonwering in de volledige woning automatisch omhoog. Een prachtig begin van de dag.


9u00 – 11u00 - Uw woning maakt gebruik van de natuurlijke warmte van de zon en brengt uw ruimtes op comforttemperatuur.


11u00 - Afhankelijk van de zonnestraling, de kamertemperatuur en de stand van de zon, werkt uw zonwering volledig automatisch. Als het te warm wordt binnen, dan zet de zonwering zich automatisch in positie.


17u00 - Als het plots begint te stormen, dan plaatst uw zonwering zich automatisch in beschermingstand. Het maakt niet uit of u thuis bent of op vakantie.


20u15 - Laat uw avond ongestoord eindigen in uw Smart Home. Bij zonsondergang worden alle jaloezieën automatisch neergelaten.


Bedieningsmogelijkheden

 • Automatisch in functie van het binnen en buitenklimaat, seizoen, zonnestand en tijdstip
 • Manueel kan u steeds uw zonwering bedienen via de Loxone Touch.
 • Thuis of van op afstand uw zonwering sturen, kan steeds via de handige LOXONE app.
 • Bent u op reis? Loxone simuleert uw aanwezigheid!

VEILIGHEID


INBRAAKDETECTIE

Op het moment dat je jouw woning verlaat, zal je huis in afwezigheid geplaatst worden. (verlichting gaat uit, aangepaste klimaatregeling, zonwering in automatische modus...) Hierdoor zal de inbraakdetectie van uw woning ingeschakeld worden. Aangezien in elke ruimte een Loxone aanwezigheidsmelder geplaatst is, zal deze zowel visueel als audiovisueel inbraak detecteren. Ja, u leest het goed, inbraakdetectie is geen extra kost bij Loxone. U kan uw inbraakdetectie verder uitbreiden door het toevoegen van bijvoorbeeld een sirene of raamcontacten.


Tip: deze raamcontacten kunnen ook gebruikt worden om uw klimaatregeling te optimaliseren. Zo kan je op elk moment zien welke ramen en deuren geopend zijn.


BRANDDETECTIE

Het is verplicht om op elk verdiep minstens 1 rookmelder te plaatsen. Loxone zal u onmiddelijk signaleren bij rookdetectie. Dit zowel fysiek in uw gebouw als via uw applicatie, sms, mail of een telefoongesprek.

Ook de schakelaars, met temperatuursensor, zullen bij detectie van zeer hoge temperaturen het brandalarm activeren.

Indien u een Loxone audiosysteem heeft, zal de locatie van de rookdetectie omgeroepen worden door uw speakers.


WATERLEKDETECTIE

Een lekkende wasmachine of boiler? Loxone zal u onmiddellijk verwittigen van een waterlek dankzij haar watersensor. 


Bedieningsmogelijkheden

Het alarm activeren kan via:

 • uw Loxone applicatie
 • uw Loxone schakelaar aan de toegangsdeuren
 • NFC Code Touch (badge + codeklavier)

Het alarm uit zich mogelijks via:

 • Notificaties in de app
 • Knipperende verlichting
 • Het openen van de zonwering
 • Een alarmsirene via audiosysteem
 • Locatiedetectie via een spraakaudiosysteem
 • Een alarmsirene binnen/buiten
 • Telefoon
 • SMS
 • Mail

TOEGANGSCONTROLE


Via de Loxone intercom kan u eenvoudig zien en praten met de persoon die heeft aangebeld aan uw gebouw. En dit vanuit plaatsen overal ter wereld! Ben je even niet thuis? Zeg tegen de pakjesbezorger dat hij het pakje op een veilige plaats mag leggen of doe op afstand de garagebox voor hem open. (Ontdek ook de Loxone pakjesbus) Heb je de notificatie te laat gezien? Loxone slaat een foto op in uw app van de persoon die heeft aangebeld.


Via de Loxone NFC Code Touch kan je verschillende personen toegang geven tot uw woning. Elke gebruiker krijgt een individuele code of badge. U als eigenaar kan zelf kiezen op welke tijdstippen welke gebruikers uw huis mogen betreden. U kan eenvoudig een eenmalige code aanmaken voor bijvoorbeeld een pakjesbezorger of onderhoudsdienst.


Even controleren wie uw gebouw betrad? Geen probleem, via de app kan u de geschiedenis van uw toegangscontrole nakijken.


Bedieningsmogelijkheden

 • Uw toegangscontrolesysteem is steeds te bekijken via uw smartphone, tablet of pc.

AUDIO


Dankzij de Loxone Music Server heeft u een multiroom audiosysteem. Dat wil zeggen dat u per ruimte uw eigen muziek kan laten afspelen. U kan gebruik maken van verschillende muziekbronnen: TuneIn, Spotify, SD-kaart, AirPlay2, USB, Line-In, Netwerk...


Maar de audioserver is veel meer dan dat! Het wordt ook gebruikt voor:

 • Alarmsirenes (inbraak, brand, waterlek)
 • Belgeluiden
 • Spraakboodschappen, zoals: 
  • "Opgelet, het raam in de eetkamer is nog geopend" (als u het huis verlaat)
  • "Opgelet, er is rook gedetecteerd in de technische ruimte.


Bedieningsmogelijkheden

 • Via uw Loxone applicatie
 • Via uw Loxone schakelaar (volume, zender, aan/uit)

EN NOG ZOVEEL MEER...


Zoals je aanvoelt zijn de mogelijkheden met Loxone bijna eindeloos. Hierboven hebben we u een klein overzicht gegeven van de belangrijkste functies van een Loxone systeem. Graag geven we u meer inzicht in de mogelijkheden van Loxone voor u. Neem daarom zeker contact met ons op.


Wil je graag voor ons gesprek nog wat extra info?  Vraag dan via ons een infobrochure van Loxone aan of neem een kijkje op de site van Loxone.


 
 
Infobruchure Loxone (BUILCO)
 
 

ONS PROCES

01.


Kennismaking met LOXONE & BUILCO


Graag komen wij bij u langs om de mogelijkheden met Loxone te bespreken voor uw project. Samen bekijken we uw plannen en wensen.


02.


Bespreking voorstel


BUILCO werkt voor u een installatie uit op maat. Samen werken we het voorstel uit tot een werkbaar plan voor u en ons.


03.


Uitvoeren van de werkzaamheden


BUILCO plaatst de elektrische installatie en Loxone automatisatie. Neem zeker ook een kijkje bij onze elektrische installatie service.


04.


NazorgBUILCO zal uw installatie opvolgen en waar u het wenst de programmatie aan uw wensen aanpassen. Alle documentatie van het systeem wordt in een mooie installatiemap aan u bezorgt.


BUILCO HELPT DE DOE-HET-ZELVER


Bent u zelf een handige harry en wilt u graag (een deel van) de installatie zelf uitvoeren? 

Dan bent u ook bij BUILCO aan het juiste adres!

Als u uw producten koopt via ons, geven wij u graag onderstaande ondersteuning.

GRATIS OPMAAK KITLIJST EN LEVERING


Samen met u bekijken we de mogelijkheden voor uw project. Aan de hand van uw plannen, maken we samen een kitlist op van het materiaal dat u nodig heeft. BUILCO bestelt en levert uw materiaal op de werf.LEGPLANNEN EN SCHEMA'S


BUILCO kan voor u de kabellegplannen opmaken samen met de bijhorende schema's. Op deze manier kan u stap voor stap de juiste bekabeling leggen en aansluiten op de LOXONE modules. We overlopen deze plannen samen met u op de werf.

WERFONDERSTEUNING


Graag extra hulp op de werf? BUILCO kan u ondersteunen waar nodig. (Leggen van kabels, aansluiten kast, aansluiten Loxone modules, controle kast...)VOORGEKABELEERDE KAST met schema's


Wil je graag een voorbekabelde kast op de werf ontvangen, op maat gemaakt voor uw project? BUILCO maakt samen met u de plannen op en levert een voorgekabeleerde kast op de werf.CONFIGURATIE


Laat u de configuratie van uw LOXONE-installatie liever aan een professional over? BUILCO komt langs nadat u uw installatie heeft aangesloten. BUILCO haalt zo het maximale uit uw systeem!